AMD Athlon(tm) II X4 620 procesor 2,86 Ghz, brzina u poredjenju sa nekim Pentium procesorom
Pravila foruma
Forum namenjen u hobi svrhe popravljanja svojih (u ličnoj svojini) kućnih aparata.
Audio, Video, TV tehnika, Bela Tehnika odnosno svi uređaji koji su široko rasprostranjeni za kućnu i ličnu upotrebu, sve kategorije.
Teme koje su članovi otvarali u drugim našim forumima a za koje se smatra da su autori hobi majstori biće prebačene u ovaj forum.
MOLIMO DA OBRATITE PAŽNJU DA U OVOM FORUMU POSTUJU HOBI "MAJSTORI" !
SERVISERI
Forum namenjen u hobi svrhe popravljanja svojih (u ličnoj svojini) kućnih aparata.
Audio, Video, TV tehnika, Bela Tehnika odnosno svi uređaji koji su široko rasprostranjeni za kućnu i ličnu upotrebu, sve kategorije.
Teme koje su članovi otvarali u drugim našim forumima a za koje se smatra da su autori hobi majstori biće prebačene u ovaj forum.
MOLIMO DA OBRATITE PAŽNJU DA U OVOM FORUMU POSTUJU HOBI "MAJSTORI" !
SERVISERI
AMD Athlon(tm) II X4 620 procesor 2,86 Ghz, brzina u poredjenju sa nekim Pentium procesorom
Pise da ima 4 jezgre,da li to znaci da ima vise od jednog procesora,da li je slican kao Pentium Core Duo,slabiji ili bolji?
Hvala

Kendo MARKA za TV a KENDA za gumu. 

Re: AMD Athlon(tm) II X4 620 procesor 2,86 Ghz, brzina u poredjenju sa nekim Pentium procesorom
Imam problem sa kompjuterom takodje,dize sistem tesko hladan,tek iz visepokusaja,mjenjao HDD,ponovo knstaliro Win 7,mjenjao DD3 memoriju.Cudan mi je polozaj hladnjaka ovog sa kulerom,ima na procesoru jos jedan manji.
- Prilog

- alexa_pg
- Site Admin
- Specialty: tv-multimedia
Re: AMD Athlon(tm) II X4 620 procesor 2,86 Ghz, brzina u poredjenju sa nekim Pentium procesorom
Ima li taj računar neki stepen za napajanje?
Po MB provjeri elektroliske kondenzatore.
Po MB provjeri elektroliske kondenzatore.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
Mjenjo sam napajnje,neki je kvad u pitanju 600 W,stavio takodje,ovaj tekst se sad ne pojavljuje.Ali se zaglavi ,hladan.Ploca ili procesor,mjenjo sam i memoriju i HDD.

- KASA1
- Site Admin
Slušaj preporuke,... ako si mijenjao box napajanja, onda je možda problem u filtraciji na matičnoj.
Zagrij lokalno (lemilom ili puhalicom-duvaljkom) redom elko po elko na matičnoj pa testiraj.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
Hvala vam obadvojici,pogledacu.

- Ribery
- gx
- Contact person: Darko
- Kontakt:
Kod ovakvih problema su uglavnom bili elektrolitski kondenzatori oko samog procesora.
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.
Imo dosta slucajeva,puknu elektroliti al ovde izgledaju dobro,mozda je izduvo sa donje strane i to sam vidjo i teze je primjetit,probacu fenom grijat da vidim,hoce reagovati,Riberi jesi mozda vidio da negdje hladnjak ovako ukoso stoji,nikad ovo nisam vidio,nisam nasao nikakav pdf za plocu Asrock NT3.0/ FSB2,6HHz,uvjek poklapa procesor istina ima na procesoru drugi hladnjak?

Prvi put ispise opet na displeju "The sistem failed start several time...."zaglavi se nema slike,iskljucim iz struje,ustekam upalim odma startuje i digne sistem,samo da pitam ,da ne treba ipak bios azurirat?Inace kad digme sistem,uopste nije spor,vadio sam procesor usiso prasinu vratio nazad i hladnjak,ima paste na procesoru.

- alexa_pg
- Site Admin
Ne treba.
Podesi BIOS na optimalne vrijednosti ili koko već piše kod teba - difoltne vrijednosti i tako ga isprobaj.
Prilikom uključivanja računara u struju, pamti li BIOS datum i vrijme?
Pamti

- Ribery
- gx
- Contact person: Darko
- Kontakt:
To što nešto izgleda dobro ne znači da je ispravno. Izgleda i čovek danas super pa ga sutra nema tako da ti je dijagnostika malo čudna i amaterska posle toliko godina rada. Ako nemaš čime da izmeriš elektrolitske kondenzatore uzmi i stavi potpuno nove umesto tih starih. Viđao sam takve hladnjake mnogo puta u starijim računarima. Mene oduševljava to kod tebe što tebe ljudi toliko čekaju za popravku. Kod mene je situacija takva
da ako im ne rešim problem za maksimalno 3 dana uzimaju uređaj iz servisa i nose kod drugog.
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.
- alexa_pg
- Site Admin
Prije bih ja rekao da mu tu starudiju ne donosi niko već on to nalazi bačeno i onda eksperimetiše sa time.
Sve se bojim da mu je neko donio telefon na popravku koji samo ima 2G mrežu.
Vi srbijanci nema te zivaca da cekateRibery je napisao: ↑01 Mar 2025, 10:40To što nešto izgleda dobro ne znači da je ispravno. Izgleda i čovek danas super pa ga sutra nema tako da ti je dijagnostika malo čudna i amaterska posle toliko godina rada. Ako nemaš čime da izmeriš elektrolitske kondenzatore uzmi i stavi potpuno nove umesto tih starih. Viđao sam takve hladnjake mnogo puta u starijim računarima. Mene oduševljava to kod tebe što tebe ljudi toliko čekaju za popravku. Kod mene je situacija takva
da ako im ne rešim problem za maksimalno 3 dana uzimaju uređaj iz servisa i nose kod drugog.

alexa_pg je napisao: ↑
01 Mar 2025, 19:07
Ribery je napisao: ↑
01 Mar 2025, 10:40
...Mene oduševljava to kod tebe što tebe ljudi toliko čekaju za popravku...
Prije bih ja rekao da mu tu starudiju ne donosi niko već on to nalazi bačeno i onda eksperimetiše sa time.
Mobitel je takodje moj,jedan mi prijatelj ostavio davno jos,mislis da ako proradi necu moci mrezu uhvatit ?
01 Mar 2025, 19:07
Ribery je napisao: ↑
01 Mar 2025, 10:40
...Mene oduševljava to kod tebe što tebe ljudi toliko čekaju za popravku...
Mobitel je takodje moj,jedan mi prijatelj ostavio davno jos,mislis da ako proradi necu moci mrezu uhvatit ?
- Prilog

- KASA1
- Site Admin
Dali smo ti dovoljno vremena i prostora u ovoj temi.
Zaključavam.
Zaključavam.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"