ST ST40KL5500 

problemi, kvarovi, sheme upload/download popravka LED televizora

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
icko
___
___
Specialty: tv

ST ST40KL5500

Post napisao icko » 07 svi 2025, 19:12

LED TV
FIRMA: ST
MODEL: ST-40KL5500
CHASSIS: Ne znam
MAINBOARD: CV338H-T42
EMMC: FG6C1LBAIL
PANEL: DS40M6H-DS06 LK400D3HC34J
T-CON BOARD: HZ-ME36-SHARP46

SIMPTOMI: Pokaze logo, pa SMARTTV i tako ostane

DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:

Nista nije radjeno, nemam softver za update za ovu sasiju. Ako neko ima softver za USB ili neko drugo čare za ovaj problem. Nemam iskustva oko ovih EMMC memorija.

alexa_pg
Site Admin
Site Admin
Specialty: tv-multimedia

Re: ST ST40KL5500

Post napisao alexa_pg » 07 svi 2025, 21:54

Za ovu šasiju se dosta posalo po javnom forumu pa ako malo pročitaš doći ćeš do pravih informacija kako da riješiš problem.

U jednoj od tema je napisano
ranes je napisao:
17 Okt 2021, 09:17
...Ako znas ruski registruj se ovde:
https://4pda.to/forum/index.php?showtop ... ry95260629
pa sa linka koji sam dao skini ove fajlove.
CV338H-RECOVERY_WIPE_PARTITION-CACHE.zip
CV338H-RECOVERY_WIPE_PARTITION-DATA.zip
...
Raspakuj ih i jednu po jednu kopiraj na usb formatiran po FAT32.Ne mogu se dve operacije izvrsiti zajedno.... Kopiras ih jednu po jednu u usb i instaliras isto kao sto se instalira i firmware...
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"

KASA1
Site Admin
Site Admin
Specialty: tv-multimedia

Post napisao KASA1 » 07 svi 2025, 22:56

U pravilu bi kod ovakvih tema, a prije bilo kakva petljanja sa software-ima, trebalo isčitati log print (ili dnevnik pokretanja) putem UART konekcije i postaviti ga ovdje, a sve kako bi se saznali potrebni podaci (CPU, DRAM veličina, eMMC).

Kolega, koristi pretragu,... kao što kolega reče, ova je šasija višekratno rađena na forumu:

https://fanzo.org/forum/viewtopic.php?f ... 42#p349481
https://fanzo.org/forum/viewtopic.php?p=341508#p341508
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"

ranes
gx
gx

Post napisao ranes » 08 svi 2025, 08:46

Clan si foruma vec duze vreme, imas dosta postova a opet se nisi zainteresovao za eMMC. Ako ne znas sa uarta videti log, preko konzole uraditi reset ili preko isp povezati programator na eMMC i videti sve sta je bitno onda ti jedino preostaje da sa vec gotovim skriptama za CV338H pokusas
RECOVERY_WIPE_PARTITION CACHE
RECOVERY_WIPE_PARTITION-DATA
i da se nadas sreci da je eMMC u dobrom stanju.
Ovo nije pravo resenje jer ne znas uzrok kvara, stanje eMMC i koliko ce to sve sa izrabljenom memorijom raditi. Zato sluzi uart, isp, programatori i mnogo toga.
Da se ovaj put ne mucis poslacu ti u pp. adresu da skines skripte posto ces tesko na njihovom sajtu ako ne znas ruski pravilno odgovoriti na pitanje za proveru pristupa.

icko
___
___

Post napisao icko » 08 svi 2025, 13:11

ranes je napisao:
08 svi 2025, 08:46
Ako ne znas sa uarta videti log, preko konzole uraditi reset ili preko isp povezati programator na eMMC i videti sve sta je bitno...
Da, ne znam. Nije mi tako često zatrebalo, zato nisam se zainteresovao za ove memorije. Ali sve česće se javljaju ovi problemi i trebalo bi se znati.
Ja imam programator CH341 i negde sam pročitao da može i sa njega da se ovo odradi, pa ako može kratko info sa kakvim kablom se povezuje programator na TV ploču, šta je UART konekcija, kako videti log itd.
A poslati fajlovi probaču ih večeras. Kopiram jedan na USB, priključujem u TV i palim. Ponavljam isto i sa drugim. Mislim da tako pročitah negde.

ranes
gx
gx

Post napisao ranes » 08 svi 2025, 16:10

Ne mozes ocekivati da ti neko u sazetom uputstvu objasni sve za eMMC. Vidi ovu temu:
https://fanzo.org/forum/viewtopic.php?f ... 68#p356768
Slicno je ali ipak je razlicit cpu. Razlicita konekcija na uart, razlicite komande za recovery, drugi nacin da zaustavis proces ucitavanja i konektujes se sa procesorom. Moras sve savladati deo po deo. Prvo znati kako je eMMC organizovan, sta je user, boot1, boot2, rpmb i ext_csd.
Kako omoguciti uart ako je uart off a radis sa konzole, kako videti iz ext_csd stanje eMMC ako isti nisi skinuo i stavio u programator ili ga isp procitao? Kako se isp sa programatorom povezati na clk, cmd i D0 za citanje dampa. Ne moze niko ocekivati da prvo pocne sa montiranjem fajlova u user particijama linuxa a da pre toga sve ostalo ne savlada do detalja. Sve ide svojim redom korak po korak.
Sto se licno teme tice raspakuj sve dok ne vidis CtvUpgrade.bin i to kopiraj na usb. Ubaci usb, zadrzi stisnut power na tv i ne pustajuci ga ukljuci kabal u uticnicu. Isto odradi sa oba fajla.

icko
___
___

Re: ST ST40KL5500 blokiran na SMARTTV  * REŠENO *

Post napisao icko » 09 svi 2025, 08:33

Rešeno, proradio je TV. Svaka čast kolegi Ranesu za fajlove, a i ostalima za linkove na teme gde je rešavana ova problematika. Sve manje je potrebno hardversko menjanje delova kod TV-a, a sve više softverski način opravke, tako da treba se učiti. Hvala još jednom i pozdrav.

Odgovori

Natrag na “Servisiranje LED televizora”