Problem sa R406A - Rešeno

Forum za frižidere i zamrzivače.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
nike
gxu
gxu
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Contact person: NIKE
Specialty: whitegoods

Re: Problem sa R406A

Post napisao nike » 03 Jun 2014, 08:46

bimba1958 je napisao: zato sto su smsese,osim 410 koji moze itako i .tako
Ne može u plinovitom! Iako r410 ima mali "temperature glide" i dalje dolazi do frakcionacije i mjenjanja sastava ako se toči u plinovitom stanju.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV

frigoservisbata
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao frigoservisbata » 02 Jul 2014, 00:56

Radio sam do sada nekoliko uredjaja sa tom novom bocom i nisam imao problema...Pritisak mi je malo veci na pocetku ciklusa,al kasnije se normalizuje...Inace negde oko 60-65% sam sipao,kad sipam vise ne valja,prepunim uredjaj,te mi ledi usis.Na friziderima i kombinacijama radi dobro.Mislim da malo duze treba vremena da postigne temperaturu,a mozda mi se cini....Ne znam vise ni sam,R12 nema gde kupiti,a ako se nadje cena je prevelika,sve je manje uredjaja na te gasove,tako da zavrsava posao i ova zamena...
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.

bimba1958
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: Mića

Post napisao bimba1958 » 02 Jul 2014, 08:09

Bato ja sam probao i sa vecim i sa manjim pritiskom-temperaturom na usisu, probao i da prepunim kako bi zaledila ili orosila usisna cev,ali nista od toga.Vec sam ranije pisao da sam pre imao406 Komans koji je odkidao.Poslao sam im nazad bocu zajedno sa komenterom koji mi je Nike poslao i sta sam ja radio i sad cekam sta ce da urade.Toje bilo 10. Jun,sad cu da ih zovem.
Teorija bez eksperimenta ne vodi nicemu.

frigoservisbata
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao frigoservisbata » 02 Jul 2014, 14:35

A sta ce da ti kazu,niko nam se do sad nije zalio...Ko tamo radi,tesko da ce nesto da bude..bolje uzmi neki drugi freon,a ovaj od drugog dobavljaca...
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.

Soko
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao Soko » 02 Jul 2014, 23:21

Niko vise ne uvozi R406A, samo oni. Ne verujem da ce ti uvaziti reklamaciju jer je im se moze i ne priznaju ni mnogo ociglednije propuste.

Za taj freon vazi rezim ogranicenog uvoza kao i za R141B i R22. Svake godine je kvota za uvoz na nivou drzave sve manja i ne isplati se vise traciti je na sporedne freone. To je i razlog zasto nema nigde R141 vec neko vreme.

bimba1958
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: Mića

Re: Problem sa R406A-reseno

Post napisao bimba1958 » 09 Jul 2014, 11:11

da zatvorimo konacno ovu temu.Boca mije vracena,dobavljac mog dobavljaca ne uvazava reklamaciju,tako da cu ja lepo da se slikam za uspomenu i dugo secanje,a svima Vama se puno zahvaljujem na savetima i drugoj pomoci, i sa ovim bih zavrsio sa ovom temom. :yeah: :oklagija
Teorija bez eksperimenta ne vodi nicemu.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI”