Ne može u plinovitom! Iako r410 ima mali "temperature glide" i dalje dolazi do frakcionacije i mjenjanja sastava ako se toči u plinovitom stanju.bimba1958 je napisao: zato sto su smsese,osim 410 koji moze itako i .tako
Problem sa R406A - Rešeno
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
Re: Problem sa R406A
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
- frigoservisbata
- bela tehnika
Radio sam do sada nekoliko uredjaja sa tom novom bocom i nisam imao problema...Pritisak mi je malo veci na pocetku ciklusa,al kasnije se normalizuje...Inace negde oko 60-65% sam sipao,kad sipam vise ne valja,prepunim uredjaj,te mi ledi usis.Na friziderima i kombinacijama radi dobro.Mislim da malo duze treba vremena da postigne temperaturu,a mozda mi se cini....Ne znam vise ni sam,R12 nema gde kupiti,a ako se nadje cena je prevelika,sve je manje uredjaja na te gasove,tako da zavrsava posao i ova zamena...
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
- bimba1958
- bela tehnika
- Contact person: Mića
Bato ja sam probao i sa vecim i sa manjim pritiskom-temperaturom na usisu, probao i da prepunim kako bi zaledila ili orosila usisna cev,ali nista od toga.Vec sam ranije pisao da sam pre imao406 Komans koji je odkidao.Poslao sam im nazad bocu zajedno sa komenterom koji mi je Nike poslao i sta sam ja radio i sad cekam sta ce da urade.Toje bilo 10. Jun,sad cu da ih zovem.
Teorija bez eksperimenta ne vodi nicemu.
- frigoservisbata
- bela tehnika
A sta ce da ti kazu,niko nam se do sad nije zalio...Ko tamo radi,tesko da ce nesto da bude..bolje uzmi neki drugi freon,a ovaj od drugog dobavljaca...
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
-
- bela tehnika
Niko vise ne uvozi R406A, samo oni. Ne verujem da ce ti uvaziti reklamaciju jer je im se moze i ne priznaju ni mnogo ociglednije propuste.
Za taj freon vazi rezim ogranicenog uvoza kao i za R141B i R22. Svake godine je kvota za uvoz na nivou drzave sve manja i ne isplati se vise traciti je na sporedne freone. To je i razlog zasto nema nigde R141 vec neko vreme.
Za taj freon vazi rezim ogranicenog uvoza kao i za R141B i R22. Svake godine je kvota za uvoz na nivou drzave sve manja i ne isplati se vise traciti je na sporedne freone. To je i razlog zasto nema nigde R141 vec neko vreme.
- bimba1958
- bela tehnika
- Contact person: Mića
Re: Problem sa R406A-reseno
da zatvorimo konacno ovu temu.Boca mije vracena,dobavljac mog dobavljaca ne uvazava reklamaciju,tako da cu ja lepo da se slikam za uspomenu i dugo secanje,a svima Vama se puno zahvaljujem na savetima i drugoj pomoci, i sa ovim bih zavrsio sa ovom temom.

Teorija bez eksperimenta ne vodi nicemu.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
ZAMRZIVACKONCAR 310L PROBLEM COMPRESOR(RESENO)
napisao milkovski08 » 02 Okt 2008, 03:26 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 5 Odgovori
- 1978 Pregledano
-
Zadnji post napisao milkovski08
03 Okt 2008, 22:23
-
-
- 12 Odgovori
- 4182 Pregledano
-
Zadnji post napisao djtesla
19 Jul 2009, 23:02
-
- 23 Odgovori
- 8941 Pregledano
-
Zadnji post napisao Bato
18 Jul 2020, 01:05
-
- 10 Odgovori
- 2482 Pregledano
-
Zadnji post napisao spok
15 Okt 2011, 19:38
-
-
Maneurop MT22(220V) problem start - REŠENO
napisao frigoservisbata » 20 Apr 2012, 23:15 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 4 Odgovori
- 1293 Pregledano
-
Zadnji post napisao frigoservisbata
16 Jun 2012, 21:43
-
-
-
manometar niskog pritiska- problem - REŠENO
napisao vaca87 » 10 Okt 2015, 01:08 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 23 Odgovori
- 4108 Pregledano
-
Zadnji post napisao bracans
13 Okt 2015, 21:40
-
-
-
Gorenje frizider-problem sa kompresorom...
napisao djtesla » 27 Sep 2009, 21:12 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 2 Odgovori
- 2451 Pregledano
-
Zadnji post napisao djenka
30 Sep 2009, 21:33
-
-
-
Problem sa zamrzivacem prilikom zamene isparivaca (REŠEN)
napisao Dalibor Niš » 24 Nov 2009, 15:34 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 9 Odgovori
- 2223 Pregledano
-
Zadnji post napisao JaroslavBires
25 Nov 2009, 21:34
-