Problem sa zamrzivačem

Forum za frižidere i zamrzivače.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
ziva
_
_
Kontakt:

Problem sa zamrzivačem

Post napisao ziva » 20 Okt 2006, 23:36

Pozdrav članovima grupe!
Imam jedan problem sa zamrzivačem. Naime, menjao sam kompresor, normalno je radio sve dok nije postigao odredjenu temperaturu a onda je prestala cirkulacija freona. U pitanju je LTH zamrzi-
vač. Ako neko zna neka mi odgovori kako da rešim ovu situaciju. Unapred hvala.

Pozdrav: ŽIVA

fanzo
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia

Post napisao fanzo » 20 Okt 2006, 23:43

Malo su se ulenjili ovi majstori za belu tehniku. Pošto je većina ovde rtv struke , nadam se da će neko adekvatan da pročita tvoju poruku.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

BD-electronic
gx
gx
Warranty service: LG,Elit,Morgans,Verso,Elta,Qteck
Contact person: Dejan
Phone number: 0038730793402
Kontakt:

Post napisao BD-electronic » 21 Okt 2006, 00:43

Da ti nije negdje probijena cijev i ispušta ti freon, ili možda termostat neradi pa ti se pregrijava motor .

ziva
_
_
Kontakt:

Problem sa zamrzivačem

Post napisao ziva » 21 Okt 2006, 08:18

BD-electronic je napisao:Da ti nije negdje probijena cijev i ispušta ti freon, ili možda termostat neradi pa ti se pregrijava motor .
Motor je potpuno nov i kratko je vreme rada da bi se pregrevao. Termostat je ispravan. Jednostavno, imam utisak da dolazi do začeplje-
nja cevi.

BD-electronic
gx
gx
Warranty service: LG,Elit,Morgans,Verso,Elta,Qteck
Contact person: Dejan
Phone number: 0038730793402
Kontakt:

Post napisao BD-electronic » 21 Okt 2006, 09:15

Ja sam se nekad davno zezao sa tim stvarima jer sam radio srvis risivera jednoj firmi pa je čovjek želio da i tu tehniku radim jer je bio zastupnik za goreje pa sam poslan na obuku i kupio mi čovjek sve potrebne alatke i to nove i kvalitetne pa nisam mogao da odbijem ali sve u svemu nemam mnogo iskustva u tome !
A šta misliš da probaš da ispustiš freon pa nanovo da ga ubaciš, znam da se dešavalo takva stvari da se začepi cijev ali se nesjećam sad šta se ubacivalo da se to pročepi.
Možda da samo nanovo napuniš freon.

chellawy
gx
gx
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 21 Okt 2006, 15:42

evo sad cu cimnem frenda
da ti kaze sto god
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

vladimirbp
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: Vladimir
Specialty: whitegoods

za zivu

Post napisao vladimirbp » 22 Okt 2006, 01:15

verovatno ti je zagusio sistem.Ako ti ide manometar ka vakumu sigurno je zagusio.Uzmi freon 11 i ubaci u isparivac i produvaj ga sa freonom 12.Zameni susac i napuni ponovo instalaciju freonom.Trebalo bi da bude sve u redu.Verovatno imas vlage u sisitemu pa zato dolazi do mrznjenja na izlasku kapilare u isparivac.Ako budes imao i dalje problema javi se...ali onda bi morao da das vise podataka o tome sta se desava.Nadam se da sam ti pomogao...

ziva
_
_
Kontakt:

Re: za zivu

Post napisao ziva » 22 Okt 2006, 12:25

vladimirbp je napisao:verovatno ti je zagusio sistem.Ako ti ide manometar ka vakumu sigurno je zagusio.Uzmi freon 11 i ubaci u isparivac i produvaj ga sa freonom 12.Zameni susac i napuni ponovo instalaciju freonom.Trebalo bi da bude sve u redu.Verovatno imas vlage u sisitemu pa zato dolazi do mrznjenja na izlasku kapilare u isparivac.Ako budes imao i dalje problema javi se...ali onda bi morao da das vise podataka o tome sta se desava.Nadam se da sam ti pomogao...
Baš to se dešava - manometar ide ka vakumu. Sve normalno radi dok ne postigne minus negde oko -15 i onda krene da opada pritisak i nečuje se da cirkuliše freon i normalno prestane da hladi! Puno si mi pomogao, hvala ti, uradiću kako si preporučio i javiću da li je uspelo.

Pozdrav ŽIVA!

ziva
_
_
Kontakt:

Post napisao ziva » 24 Okt 2006, 00:06

ziva je napisao:
vladimirbp je napisao:verovatno ti je zagusio sistem.Ako ti ide manometar ka vakumu sigurno je zagusio.Uzmi freon 11 i ubaci u isparivac i produvaj ga sa freonom 12.Zameni susac i napuni ponovo instalaciju freonom.Trebalo bi da bude sve u redu.Verovatno imas vlage u sisitemu pa zato dolazi do mrznjenja na izlasku kapilare u isparivac.Ako budes imao i dalje problema javi se...ali onda bi morao da das vise podataka o tome sta se desava.Nadam se da sam ti pomogao...
Baš to se dešava - manometar ide ka vakumu. Sve normalno radi dok ne postigne minus negde oko -15 i onda krene da opada pritisak i nečuje se da cirkuliše freon i normalno prestane da hladi! Puno si mi pomogao, hvala ti, uradiću kako si preporučio i javiću da li je uspelo.

Pozdrav ŽIVA!

Uspelo je! Još jednom zahvaljujem svima na pomoći.

Pozdrav ŽIVA

Damiru
___
___
Contact person: Damir
Kontakt:

Post napisao Damiru » 24 Okt 2006, 08:39

ziva je napisao:
vladimirbp je napisao:verovatno ti je zagusio sistem...
Uspelo je!...
Eto još kandidata za expert, smer bela (rashladna) tehnika. :)
Commitment is pushing yourself when no one else is around.

chellawy
gx
gx
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 24 Okt 2006, 12:19

Damiru
Pa sta da ti kazem?
Druzim se samo sa pravim ljudima ;)

A decko je genije za belu i rashladnu tehniku, jos samo da ga malo obucim oko elektronike i bice car :!:

ajte majstori i na ovj grupi malo zivlje :viola:
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

frozzen
_
_

RESENJE ZA LADJENJEEE

Post napisao frozzen » 15 Nov 2006, 22:50

Pre zamene kompresora OBAVEZNO zameniti susac i ako je moguce napuniti sistem jednom i ispustiti freon pa ce se vlaga i ulje koje je izbacio stari kompresor u nekoj meri izbaciti iz sistema.Ukoliko nemas freon r 11 za ciscenje sistema najjednostavnije je oseci kapilarnu-tanku cev i nastaviti je novom ISTE DUZINE jer to je obicno mesto gde zacepi vlaga i ulje

JaroslavBires
___
___

Post napisao JaroslavBires » 28 Okt 2007, 23:52

:lala: Dobra vakum pumpa po mogućnosti dvostepena rešava problem vlage u sistemu, ukoliko isti nije bušan!!! Ponekad se rešava Tawzen- om, alkoholom, koji vezuje vlagu za sebe, oko 20ml po uredjaju, no ja sam više pristalica doooobrog vakuma. Nekad ako je sistem stajao otvoren (provera prethodnog majstora dali ima plina!), i pored najboljeg vakuma javi se čep na kraju kapilare, pustim sistem da se dobro otopi, pustim ponovo u rad, (ako treba ponoviti par puta), sledi zamena sušača, koji je pokupio vlagu novim...
Možda ne znam, al' znam, ko zna! 01ziveli

frigo
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Carrier...
Contact person: Dragan Antic
Phone number: 0038670501511
Kontakt:

Problem sa zamrzivačem

Post napisao frigo » 29 Jan 2008, 04:02

Pozdrav Drugari!
Postoje ovo moje prvo pisanje na ovom forumu, necu da budem suvise opsiran...
Sto se tice LTH zamrzivaca osnovno pravila s obzirom na starost zamrzivaca, kapilara se sece do ulaska u kutiju maxsimalno i to parce sto se izbaci vratise novo iste duzine i preseka pribliznog postecoj il za malo veci presek nesmeta nikako manji, i dodati po proceni ako je vec par puta punjen i menjan susac gasa par cm duza, razlog je taj sto te kapilare su da se izrazim cupave iznutra nisu glatke a i taj prvi deo kapilare je na udaru zakrecenja posto ne ostaje sve u molekularnom situ susaca gasa.
Za moje prvo javljanje tolko, s obzirom da je tema postavljena davno...
Ako ima interesenata za nastavak oglasicuse...
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI”