Problem sa zamrzivačem
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Problem sa zamrzivačem
Pozdrav članovima grupe!
Imam jedan problem sa zamrzivačem. Naime, menjao sam kompresor, normalno je radio sve dok nije postigao odredjenu temperaturu a onda je prestala cirkulacija freona. U pitanju je LTH zamrzi-
vač. Ako neko zna neka mi odgovori kako da rešim ovu situaciju. Unapred hvala.
Pozdrav: ŽIVA
Imam jedan problem sa zamrzivačem. Naime, menjao sam kompresor, normalno je radio sve dok nije postigao odredjenu temperaturu a onda je prestala cirkulacija freona. U pitanju je LTH zamrzi-
vač. Ako neko zna neka mi odgovori kako da rešim ovu situaciju. Unapred hvala.
Pozdrav: ŽIVA
- BD-electronic
- gx
- Warranty service: LG,Elit,Morgans,Verso,Elta,Qteck
- Contact person: Dejan
- Phone number: 0038730793402
- Specialty: tv-multimedia
- Kontakt:
Problem sa zamrzivačem
Motor je potpuno nov i kratko je vreme rada da bi se pregrevao. Termostat je ispravan. Jednostavno, imam utisak da dolazi do začeplje-BD-electronic je napisao:Da ti nije negdje probijena cijev i ispušta ti freon, ili možda termostat neradi pa ti se pregrijava motor .
nja cevi.
- BD-electronic
- gx
- Warranty service: LG,Elit,Morgans,Verso,Elta,Qteck
- Contact person: Dejan
- Phone number: 0038730793402
- Kontakt:
Ja sam se nekad davno zezao sa tim stvarima jer sam radio srvis risivera jednoj firmi pa je čovjek želio da i tu tehniku radim jer je bio zastupnik za goreje pa sam poslan na obuku i kupio mi čovjek sve potrebne alatke i to nove i kvalitetne pa nisam mogao da odbijem ali sve u svemu nemam mnogo iskustva u tome !
A šta misliš da probaš da ispustiš freon pa nanovo da ga ubaciš, znam da se dešavalo takva stvari da se začepi cijev ali se nesjećam sad šta se ubacivalo da se to pročepi.
Možda da samo nanovo napuniš freon.
A šta misliš da probaš da ispustiš freon pa nanovo da ga ubaciš, znam da se dešavalo takva stvari da se začepi cijev ali se nesjećam sad šta se ubacivalo da se to pročepi.
Možda da samo nanovo napuniš freon.
- chellawy
- gx
- Contact person: SIX
- Specialty: tv
evo sad cu cimnem frenda
da ti kaze sto god
da ti kaze sto god
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta
-
- bela tehnika
- Contact person: Vladimir
- Specialty: whitegoods
za zivu
verovatno ti je zagusio sistem.Ako ti ide manometar ka vakumu sigurno je zagusio.Uzmi freon 11 i ubaci u isparivac i produvaj ga sa freonom 12.Zameni susac i napuni ponovo instalaciju freonom.Trebalo bi da bude sve u redu.Verovatno imas vlage u sisitemu pa zato dolazi do mrznjenja na izlasku kapilare u isparivac.Ako budes imao i dalje problema javi se...ali onda bi morao da das vise podataka o tome sta se desava.Nadam se da sam ti pomogao...
Re: za zivu
Baš to se dešava - manometar ide ka vakumu. Sve normalno radi dok ne postigne minus negde oko -15 i onda krene da opada pritisak i nečuje se da cirkuliše freon i normalno prestane da hladi! Puno si mi pomogao, hvala ti, uradiću kako si preporučio i javiću da li je uspelo.vladimirbp je napisao:verovatno ti je zagusio sistem.Ako ti ide manometar ka vakumu sigurno je zagusio.Uzmi freon 11 i ubaci u isparivac i produvaj ga sa freonom 12.Zameni susac i napuni ponovo instalaciju freonom.Trebalo bi da bude sve u redu.Verovatno imas vlage u sisitemu pa zato dolazi do mrznjenja na izlasku kapilare u isparivac.Ako budes imao i dalje problema javi se...ali onda bi morao da das vise podataka o tome sta se desava.Nadam se da sam ti pomogao...
Pozdrav ŽIVA!
ziva je napisao:Baš to se dešava - manometar ide ka vakumu. Sve normalno radi dok ne postigne minus negde oko -15 i onda krene da opada pritisak i nečuje se da cirkuliše freon i normalno prestane da hladi! Puno si mi pomogao, hvala ti, uradiću kako si preporučio i javiću da li je uspelo.vladimirbp je napisao:verovatno ti je zagusio sistem.Ako ti ide manometar ka vakumu sigurno je zagusio.Uzmi freon 11 i ubaci u isparivac i produvaj ga sa freonom 12.Zameni susac i napuni ponovo instalaciju freonom.Trebalo bi da bude sve u redu.Verovatno imas vlage u sisitemu pa zato dolazi do mrznjenja na izlasku kapilare u isparivac.Ako budes imao i dalje problema javi se...ali onda bi morao da das vise podataka o tome sta se desava.Nadam se da sam ti pomogao...
Pozdrav ŽIVA!
Uspelo je! Još jednom zahvaljujem svima na pomoći.
Pozdrav ŽIVA
- Damiru
- ___
- Contact person: Damir
- Kontakt:
Eto još kandidata za expert, smer bela (rashladna) tehnika. :)ziva je napisao:Uspelo je!...vladimirbp je napisao:verovatno ti je zagusio sistem...
Commitment is pushing yourself when no one else is around.
- chellawy
- gx
- Contact person: SIX
- Specialty: tv
Damiru
Pa sta da ti kazem?
Druzim se samo sa pravim ljudima
A decko je genije za belu i rashladnu tehniku, jos samo da ga malo obucim oko elektronike i bice car
ajte majstori i na ovj grupi malo zivlje :viola:
Pa sta da ti kazem?
Druzim se samo sa pravim ljudima

A decko je genije za belu i rashladnu tehniku, jos samo da ga malo obucim oko elektronike i bice car

ajte majstori i na ovj grupi malo zivlje :viola:
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
RESENJE ZA LADJENJEEE
Pre zamene kompresora OBAVEZNO zameniti susac i ako je moguce napuniti sistem jednom i ispustiti freon pa ce se vlaga i ulje koje je izbacio stari kompresor u nekoj meri izbaciti iz sistema.Ukoliko nemas freon r 11 za ciscenje sistema najjednostavnije je oseci kapilarnu-tanku cev i nastaviti je novom ISTE DUZINE jer to je obicno mesto gde zacepi vlaga i ulje
- JaroslavBires
- ___

Možda ne znam, al' znam, ko zna! 

- frigo
- bela tehnika
- Warranty service: Carrier...
- Contact person: Dragan Antic
- Phone number: 0038670501511
- Kontakt:
Problem sa zamrzivačem
Pozdrav Drugari!
Postoje ovo moje prvo pisanje na ovom forumu, necu da budem suvise opsiran...
Sto se tice LTH zamrzivaca osnovno pravila s obzirom na starost zamrzivaca, kapilara se sece do ulaska u kutiju maxsimalno i to parce sto se izbaci vratise novo iste duzine i preseka pribliznog postecoj il za malo veci presek nesmeta nikako manji, i dodati po proceni ako je vec par puta punjen i menjan susac gasa par cm duza, razlog je taj sto te kapilare su da se izrazim cupave iznutra nisu glatke a i taj prvi deo kapilare je na udaru zakrecenja posto ne ostaje sve u molekularnom situ susaca gasa.
Za moje prvo javljanje tolko, s obzirom da je tema postavljena davno...
Ako ima interesenata za nastavak oglasicuse...
Postoje ovo moje prvo pisanje na ovom forumu, necu da budem suvise opsiran...
Sto se tice LTH zamrzivaca osnovno pravila s obzirom na starost zamrzivaca, kapilara se sece do ulaska u kutiju maxsimalno i to parce sto se izbaci vratise novo iste duzine i preseka pribliznog postecoj il za malo veci presek nesmeta nikako manji, i dodati po proceni ako je vec par puta punjen i menjan susac gasa par cm duza, razlog je taj sto te kapilare su da se izrazim cupave iznutra nisu glatke a i taj prvi deo kapilare je na udaru zakrecenja posto ne ostaje sve u molekularnom situ susaca gasa.
Za moje prvo javljanje tolko, s obzirom da je tema postavljena davno...
Ako ima interesenata za nastavak oglasicuse...
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Problem sa zamrzivacem prilikom zamene isparivaca (REŠEN)
napisao Dalibor Niš » 24 Nov 2009, 15:34 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 9 Odgovori
- 2233 Pregledano
-
Zadnji post napisao JaroslavBires
25 Nov 2009, 21:34
-
-
-
Problem sa zamrzivačem Zanussi na R600
napisao Dalibor Niš » 25 Nov 2009, 01:52 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 3 Odgovori
- 1452 Pregledano
-
Zadnji post napisao Dalibor Niš
25 Nov 2009, 12:38
-
-
-
ZAMRZIVACKONCAR 310L PROBLEM COMPRESOR(RESENO)
napisao milkovski08 » 02 Okt 2008, 03:26 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 5 Odgovori
- 1982 Pregledano
-
Zadnji post napisao milkovski08
03 Okt 2008, 22:23
-
-
- 12 Odgovori
- 4200 Pregledano
-
Zadnji post napisao djtesla
19 Jul 2009, 23:02
-
-
Gorenje frizider-problem sa kompresorom...
napisao djtesla » 27 Sep 2009, 21:12 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 2 Odgovori
- 2461 Pregledano
-
Zadnji post napisao djenka
30 Sep 2009, 21:33
-
-
-
Gorenje frižider/zamrzivač K 357/2 MELB problem - RIJEŠENO
napisao tvrkic » 27 Jan 2010, 12:34 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 12 Odgovori
- 5151 Pregledano
-